Mold-street: Republica Moldova, teren fertil pentru fake news

Dar Ababii nu are niciun fel de experiență de jurnalist; după cum singur mărturisește, este un împătimit de computere decis să facă bani din răspândirea știrilor false. ”Știri” despre accidente de mașină, secetă, cutremure sau apropiata Apocalipsă, potrivit unui articol pe Balkaninsight.com.

În 2017, încurajat de un prieten, a scris despre moartea inventată a doi cântăreți de muzică populară – Irina Loghin și Adrian Ursu. În primul caz a adunat un milion de clickuri, în cel de-al doilea, peste 700.000, transmite medianews.md cu referire la Mold-Street.

Cifrele sunt mari pentru Republica Moldova, o țară cu doar circa 3,5 milioane de locuitori. E drept că o parte dintre clickuri ar fi putut veni și din România, unde cei doi cântăreți au mulți fani. „Astfel de articole îmi aduc vizitatori și publicitate, ceea ce se traduce în bani (din reclamă)”, a declarat Ababii pentru BIRN, într-un mesaj pe Facebook Messenger.

Ababii a înviat chiar și celebrități decedate, iar asta i-a permis să câștige în medie 100 USD pe lună, o sumă decentă pentru un student într-o țară în care leafa minimă lunară este de doar 158 USD.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Dar nu numai lumea mondenă l-a preocupat, îngrijorător fiind că el că și-a îndreptat ”atenția” și către partidele de opoziție din Moldova. Membru al Partidului Democrat, de guvernământ, Ababii neagă orice motivație politică...

Citește pe medianews.md