Moldova, încurajată la Bruxelles să continue vectorul pro-Vest și după alegerile parlamentare

Republica Moldova este gata să rescrie povestea de succes și să devină un partener de încredere la granița de Est a Uniunii Europene. Este mesajul oficialilor de la Chișinău pentru deputații din Parlamentul European, la audierile de la Bruxelles legate de progresul înregistrat de țara noastră în procesul de integrare europeană. Moldova a fost încurajată să continue vectorul pro-Vest și după alegerile parlamentare.

Delegația de la Chișinău a dat asigurări că în cei doi ani de guvernare democratică s-au făcut progrese.

"Atașamentul PDM și al guvernării actuale din Republica Moldova pentru apropierea de UE și pentru toate procesele și reformele de integrare europeană sunt foarte clare, ferme și necondiționate. Republica Moldova este gata să-și rescrie istoria de succes și să redevină un partener credibil și de încredere la granița UE", a declarat co-președintele Adunării Parlamentare Euronest, Marian Lupu.

Eforturile guvernului de la Chișinău au fost apreciate la Bruxelles.

"Eu cred că dvs sunteți angajați pe un drum bun, aveți și rezultate. Suntem prietenii dvs în continuare, apelați la noi. Vom face tot ce ține de noi pentru ca acest obiectiv al apropierii dvs continue de UE să se materializeze", a spus vicepreședintele Parlamentului European, Ioan Mircea Pașcu.

"Există un curent foarte puternic de opinie la nivelul UE pe care îl simțim și aici, în Parlamentul European, care ...

Citește pe publika.md