Monica Babuc a avut o întrevedere cu viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, Rosa María Sánchez-Yebra Alonso

În debutul întrevederii, ministrul Monica Babuc a apreciat parteneriatul dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB), care a adus beneficii ambelor părți. „Consider indispensabile proiectele implementate cu suportul Băncii, dar și potențialul pe care trebuie să-l valorificăm în domenii precum: educația, formarea profesională, reabilitarea patrimoniului istoric etc. Sunt ferm convinsă că prin colaborare mutual avantajoasă vom reuși să obținem rezultatele scontate”, a declarat oficialul.

La rândul său, viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei și-a exprimat disponibilitatea de a iniția noi proiecte în domeniul educației, care ar contribui la îmbunătățirea condițiilor și a calității procesului de învățământ din Republica Moldova.

În prezent, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei contribuie la finanțarea proiectelor sociale în trei domenii principale: consolidarea integrării sociale, în special prin acordarea asistenței refugiaților și imigranților; gestionarea responsabilă a mediului prin acordarea asistenței regiunilor afectate de calamitățile naturale și reabilitarea patrimoniului istoric; dezvoltarea capitalului uman prin intermediul implementării proiectelor în domeniile educației, formării profesionale și a sănătății.

În context, menționăm că de la aderarea Republicii Moldova la CEB, în 1998, au fost aprobate mai multe ...

Citește pe publika.md