NATO cere retragerea trupelor ruse. NATO: „Ne angajăm să sprijinim reformele democratice ale Republicii Moldova și eforturile de consolidare a capacităților noastre de apărare”

„Reiterăm sprijinul acordat integrității teritoriale și suveranității Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova în cadrul granițelor recunoscute pe plan internațional. (..) Chemăm Rusia să-și retragă trupele de pe teritoriul Republicii Moldova și să continue să se angajeze constructiv în procesul de reglementare transnistreană. Ne angajăm să sprijinim reformele democratice ale Republicii Moldova și eforturile de consolidare a capacităților noastre de apărare, se spune în declarația oficială a NATO, adoptată în cadrul reuniunii Consiliului Nord-Atlantic de la Bruxelles”, se menționează într-o declarație oficială NATO.

Ministerul Apărării, prin intermediul secretarului de Stat, Radu Burduja, salută declarația elaborată de NATO.

„Se menționează trei lucruri: retragerea trupelor ruse de pe teritoriul RM, NATO va sprijini dezvoltarea reformelor democratice în RM și NATO rămâne angajată în sprijinul consolidării capacității RM. Este un lucru foarte benefic pentru Republica Moldova”, a comunicat Radu Burduja, secretar general de stat al Ministerului Apărării.

Totodată, Burduja a precizat că grupul operativ al trupelor ruse pe teritoriul RM reprezintă o amenințare pentru țara noastră.

„În primul rând pentru retragerea trupelor Federației Ruse de pe teritoriul RM. De fapt, putem să obținem această neutralitate despre care se trâmbițează atât de mult, dar de fapt ea nu există, fiindcă ...

Citește pe tv8.mdTendințe