Nedumeriți de salariile de mii de lei ale unor șefi de instituții de stat, deputații PCRM au venit cu o inițiativă legislativă

„Noi propunem ca salariile lunare ale conducătorilor autorităților publice bugetul cărora este aprobat de Parlament de Guvern sau au un buget autonom nu vor depăși 95% din salariul lunar al persoanelor cu funcție de demnitate publică în competența cărora este numirea acestora”, a declarat deputat PCRM, Inna Șupac. În același context, deputata a spus că fracțiunea PCRM „se arată nedumerită de faptul că salariul lunar a directorului general a agenției naționale pentru reglementare în energetică, domnul Tudor Copaci, care de fiecare dată vine cu propunerea de majorare a prețului la carburanți, „salariul lunar al acestuia este aproape de 60 mii de lei.

Ne pare straniu că Sergiu Cioclea, guvernatorul BNM, primește lunar câte o sută de mii de lei sau aproape 3500 de lei pe zi. Ne pare straniu că, spre exemplu directorul Autorității Aeronautice Civile domnul Radu Benziuc este remunerat cu 68 de mii de lei”, a menționat Șupac.

Citește pe tv8.md