Neînțelegeri între cineaști și CNC. Vasilache îl acuză pe Jereghi de conflict de interese

Un grup de regizori și producători de film îl acuză pe directorul Centrului Național al Cinematografiei de faptul că finanțarea concursului cinematografic a avut loc cu încălcări. Directorul „Moldova-Film”, Sandu Vasilache susține că Valeriu Jereghi i-ar fi propus să depoziteze banii pentru concurs în contul „Moldova-Film” pentru a nu fi întorși ministerului. Directorul CNC a spus că Vasilache spune minciuni.

„Având doi producători din afară și ei la rândul lor aplică la CNC am rugat o mică amânare. Și ni s-a sugerat așa o chestie că ar fi bine totuși banii să îi preluați și să îi țineți la voi pe cont și să așteptați vremuri mai bune”, afirmă Alexandru Vasilache, regizor și producător.

„El vorbea minciuni acest Vasilache, fiindcă noi i-am spus un singur lucru că o singură șansă voi aveți ca să păstrați un proiect finanțat. Sunt niște acuzații puțin veridice și chiar pe alocări amestecate cu minciuni”, a declarat Valeriu Jereghi, director CNC.

Cineaștii îl mai acuză pe Jereghi de abuz în serviciu și că ar favoriza, în cadrul concursului, unele case de producții.

„E vorba de favoritism, conflict de interese, e vorba de utilizarea în interes propriu a funcției pe care o deține și e vorba de nerespectarea regimului de limitări în publicitate”, susține Sergiu Prodan, regizor și producător.

„Dacă ar sta să facem o investigație credem că au fost o mulțime de lucruri strâmb gândite...

Citește pe tv8.md