Nicolae Negru: Cum poate anula Moscova legea împotriva propagandei ruse din R.Moldova (Revista presei)

Faptul că instanțele rusești l-au anunțat în căutare internațională pentru „tentativa de omor, comis de un grup de persoane motivat de ură politică, ideologică, rasială, etnică sau religioasă” ar fi în avantajul liderului Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, consideră publicistul Alexandru Vakulovski, într-un material publicat pe deschide.md. „ Învinuirea democratului s-a făcut la pâra lui Renato Usatâi, care a denunțat autorităților ruse că Plahotniuc l-ar fi vrut mort.

Desigur că e un mare circ, Usatâi fiind dat pe bune în căutare internațională. Dacă Usatâi ar fi avut vreo probă cât de cât plauzibilă, Interpolul ar fi respectat decizia judecătorilor ruși”, scrie acesta. Potrivit autorului, din toată povestea asta, până la urmă are de câștigat tot Plahotniuc. Încercând să-l murdărească, de fapt Kremlinul ni-l arată ca pe cel mai mare promotor al integrării europene.

Ceea ce e desigur un lucru bun, îi crește imaginea, în loc s-o terfelească, dar ceea ce, știm bine, e departe de adevăr”. Vakulovski amintește că, în paralel, autoritățile din R. Moldova au promulgat legea anitipropagandă, care a fost primită în Rusia ca lege rusofobă.

Citește pe radiochisinau.md