Nouă luni erau suficiente pentru anchetarea furtului miliardului, opinie

Pentru anchetarea fraudei bancare erau suficiente șapte-nouă luni, dacă exista voință. Totodată, dacă un nou procuror ar ancheta de la zero furtului miliardului, el ar putea face acest lucru pentru că probele nu pot fi distruse, mai ales când este vorba de transferuri bănești. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

„Eu cunosc o bună parte din foștii mei subalterni și de la CNA, pe linia Ministerului de Interne, dar și de la Procuratură. Cunosc foarte bine că sunt oameni profesioniști. Ei într-adevăr n-au posibilitatea să ducă la bun sfârșit acest lucru – ei au indicația de a sta pe loc”, spune deputatul socialist Vladimir Țurcan.

Potrivit lui, audierea în Parlament a procurorului general este importantă din punct de vedere politic pentru a fi întrebat de ce ancheta miliardului nu este încheiată. „Din punct de vedere politic este foarte important de a întreba: „Domnule procuror, nu poți, nu vrei sau nu ți se permite?”, susține parlamentarul.

Vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Stanislav Pavlovschi, a menționat că în ceea ce privește activitatea bancară, fiecare document se întocmește în trei exemplare, în plus, o sursă de probă sunt martorii. „În plus, banii au fost transferați de la o bancă la alta, în străinătate și înapoi, deci, oricum urmele rămân. Problema constă nu...

Citește pe ipn.md