Nu o să-ți vină să crezi! Câți bani câștigă Marea Britanie de pe urma nunții Prințului Harry cu Meghan Markle

Publicațiile economice au realizat o serie de analize pentru a stabili câți bani câștigă Marea Britanie de pe urma nunții Prințului Harry cu Meghan Markle, iar rezultatuleste unul exorbitatnt, peste un miliard de lire sterline, scrie libertatea.ro.

Firma de consultanță Brand Finance, citată de MarketWatch, care inițial estimase venituri de 500 de milioane de lire sterline de pe urma nunții regale, și-a dublat estimările în ultima perioadă. Specialiștii recunosc că ”Am subestimat impactul”.

Richard Haigh, director general al Brand Finance, spune că atenția mediatică acordată evenimentului este mult peste ceea ce se așteptau în luna martie, când au făcut prima estimare. “Meghan Markle este deja o persoană faimoasă. Nu numai asta, dar prințul Harry este nonconformistul pe care toată lumea l-a considerat burlacul suprem, iar acum se căsătorește și cred că acestlucrur este un factor extrem de important”, a explicat analistul.

Iată de unde vine suma exorbitantă obținută de Marea Britanie de pe urma nunții regale:

Contribuția nunții la PIB-ul britanic s-ar adăuga la contribuția adusă anual de familia regală la economia britanică și care, potrivit estimărilor Brand Finance este de 1,8 miliarde de lire sterline.

Specialiștii adaugă că spre deosebire de nunta de acum șapte ani a prințului William, de această dată ziua nunții nu a fost declarată ”bank holyday” (n.r. zi liberă oficială)...

Citește pe publika.md