Numărul persoanelor diagnosticate cu gripă H3N2 în Canada și Statele Unite este în creștere

Numărul persoanelor diagnosticate cu gripă pe teritoriul Americii de Nord este în creștere, 15.572 de cazuri fiind confirmate în urma analizelor de laborator în Canada începând de sâmbăta trecută, a anunțat Agenția pentru sănătate publică din această țară, citată de Xinhua.

Nivelul de influență al gripei a depășit estimările inițiale pentru această perioadă a anului, conform celui mai recent raport al agenției canadiene.

Anul trecut, au fost confirmate 8.976 de cazuri până la finalul primei săptămâni din luna ianuarie.

Majoritatea cazurilor continuă să fie declanșate de virusul Influenza A, subtipul H3N2, o tulpină care se manifestă extrem de virulent și tinde să cauzeze îmbolnăviri severe, în special în rândul persoanelor vârstnice și al copiilor.

În același timp, cazurile diagnosticate cu virusul gripal Influenza B este ''în creștere constantă'', fiind înregistrate în acest sezon de 20 de ori mai multe îmbolnăviri în comparație cu aceeași perioadă din ultimii șapte ani. Agenția canadiană a precizat că acest tip de virus gripal a început să se răspândească în această țară mult mai devreme decât în mod obișnuit.

Conform raportului, gripa are cea mai mare influență asupra persoanelor cu vârste de peste 65 de ani. Până în prezent, în Canada au fost înregistrate 1.850 de internări ca urmare a gripei, 68% dintre pacienți fiind vârstnici.

De asemenea, în Canada au fost raportate ...

Citește pe timpul.md