Oficial american: Rusia a încercat să influențeze rezultatele alegerilor de la noi. Ea face acest lucru chiar acum în Moldova

Rusia încearcă să submineze încrederea cetățenilor Moldovei în instituțiile statului, a declarat congresmanul american Will Hurd, membru al Comitetului Camerei Reprezentanților pentru Securitate Internă, într-o intervenție live la un post de televiziune din SUA.

”Rusia a încercat să influențeze rezultatele alegerilor de la noi, făcând cetățenii să piardă încrederea în instituțiile noastre. Și ea vor încerca să facă acest lucru din nou. Ea face acest lucru chiar acum în Moldova. Este o practică deja obișnuită pentru ei, pe care o folosesc deja de 30 de ani și noi ne vom asigura că o să avem o strategie care include atât sectorul public, cât și cel privat, pentru a fi siguri că vom putea ține piept în viitor dezinformării”, a menționat congresmanul american

Oficialul american a declarat anterior că SUA trebuie să susțină statele din Europa de Est, Ucraina și Moldova, care sunt în prima linie în războiul hibrid declanșat de Rusia.

”Moldova este un bun exemplu. Rusia a reușit să se infiltreze în anumite provincii, să susțină candidați care au militat pentru separarea de Moldova. O să fie alegeri acolo în câteva luni. Și acolo va fi același gen de presiune pe care l-am văzut și în Statele Unite. Dar în Moldova sunt și alți factori, cum ar fi: influența banilor, a energiei. De aceea sunt încântat de ideea de a vinde energie în Europa de Est.

Pentru că europenii cumpără ori de la n...

Citește pe abcnews.md