Pacienții sunt de vină? 44 de cauze penale pentru corupție în medicină

Datele raportului arată că cei mai corupți medici sunt în instituțiile medicale de tip republican. Reprezentantul ministerului Sănătății spune că, de fapt, oamenii sunt de vină din motiv că preferă să ofere bani, în loc să folosească polița medicală.

BORIS GÂLCĂ, SECRETAR GENERAL DE STAT ”MSMPS”

Principalul sunt ”Institutul Oncologic”, ”Institutul Mamei și a Copilului”, ”Spitalul Republican”, ”Spitalul de Traumatologie și Ortopedie” și Spitalul de Urgență din Chișinău. De fapt problema este și lipsa de informație a populației despre prevederile si serviciile acoperite de polița de asigurare.

Administrația spitalurilor enumerate nu au reacționat, deocamdată, la constatările raportului. Pe lângă cazurile de corupție, CNA a depistat că aproape 600 de instituții medicale au activat în lipsa actelor necesare. Ministerul spune că nu poate să intervină.

LIDIA CHIREOGLO, DIRECTOR ADJUNCT AL CNA: S-a stabilit că 590 de instituții medicale au încălcat procedura de acreditare, iar 61 aveau certificatul de acreditare expirat în luna decembrie 2017.

EUGEN CARPOV, DEPUTAT DIN GRUPUL PPEM: Este o responsabilitate a ministerului să țină evidența a mecanismului de acreditare a instituțiilor din subordine?

BORIS GÂLCĂ, SECRETAR GENERAL DE STAT ”MSMPS”: Este un compartiment ce ține de responsabilitatea noii structure create, „Agenția Națională de Sănătate Publică„

EUGENIU NICHIFORCIUC, DEPUTAT...

Citește pe tv8.md