Parlamentul European a RESPINS o rezoluție critică în privința R. Moldova, propusă de PPE: „Luptă cu toate puterile și împotriva R. Moldova”

Proiectul unei rezoluții critice la adresa autorităților R. Moldova, propusă de europarlamentarul grupului Partidului Popular European (PPE), Cristian Preda, a fost respinsă recent de Parlamentul European (PE). Această rezoluție a fost criticată de unii europarlamentari, care nu văd rostul unui asemenea document, mai ales în timpul campaniei electorale pentru Primăria Chișinău.

Documentul propus încă din toamna trecută de Cristian Preda și care se referea la blocarea asistenței macrofinanciare pentru R. Moldova, din cauza schimbării sistemului electoral, a fost respins cu 170 de voturi. Doar 94 de europarlamentari au votat pentru, iar 11 s-au abținut.

„Grupul PPE a propus să votăm o rezoluție a PE privind situația din R. Moldova. Rezoluția ne-ar fi permis să avem o poziție clară despre Moldova și să ajutăm și mai mult cetățenii R. Moldova în perioada următoare”, a scris pe Facebook europarlamentarul PPE, Siegfried Mureșan.

De partea cealaltă, europarlamentarul Kurt Flekenstein a remarcat că textul rezoluției nu are cum să mai fie actual după o jumătate de an, dar ar putea fi folosit de anumite forțe politice din R. Moldova, care sunt implicate în alegerile pentru primarul general al municipiului Chișinău. „Să venim acum, dintr-odată, să ne referim la ceva care le convine de minune unora în campania electorală din Chișinău nu mi se pare deloc un lucru bun”, a precizat Flekens...

Citește pe ziarulnational.md