Pavel Filip: „Dacă Președintele va refuza și a doua oară candidatura lui Sturza, vom face alți pași”

Premierul Pavel Filip va înainta astăzi, către Președintele RM, pentru a doua oară, candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării, informează CURENTUL.

În debutul ședinței Cabinetului de miniștri, Pavel Filip a declarat că nu prea a înțeles și crede că nici societatea nu a înțeles propunerea Președintelui pentru funcția de ministru al Apărării.

„Or Dl. Președinte și PSRM se crede partid de guvernare? Altfel, nu pot explica înaintarea unei candidaturi la această funcție din partea Președintelui. Cu atât mai mult, am văzut că a făcut declarații că este gata să demită și Guvernul. Eu înțeleg foarte bine că dlui se inspiră de la un model din altă țară, pe care o frecventează foarte des, dar, în același timp, aș vrea foarte deschis să-i sugerez să se coboare cu picioarele pe pământ și să înțeleagă încă o dată că, RM este o țară parlamentară.

Într-o țară parlamentară, Președintele nu are nici o atribuție în acest sens, să vină cu propunere de miniștri în Guvern. De aceea, și această propunere este lipsită e sens. Din punctul meu de vedere, este o declarație fără efect, ca și multe altele”, a precizat Premierul.

Citește pe curentul.mdTendințe