Pavel Filip îi pune șah lui Igor Dodon. Eugen Sturza, propus repetat la șefia Ministerului Apărării

La începutul Ședinței Guvernului, astăzi premierul Pavel Filip a declarat că va propune repetat candidatura lui Eugen Sturza pentru funcția de ministru al Apărării. Asta după ce în această dimineață șeful statului Igor Dodon a declarat că nu va accepta această candidatură și a propus pentru șefia Ministerului Apărării pe Victor Gaiciuc. La rândul său Pavel Filip a menționat că șeful statului nu are atribuția de a propune candidați pentru asemenea funcții.

De asemenea, el a declarat că șeful statului trebie să țină cont de faptul că țara noastră este republică parlamentară.

Totodată, Pavel Filip a menționat că argumentele lui Igor Dodon sunt lipsite de sens.

Deși nu are prerogativa de a desemna miniștri, Igor Dodon a venit cu propria candidatură pentru șefia Ministerului Apărării.

"Am semnat o scrisoare prin care recomand, în calitate de comandant suprem al forțelor armate, un profesionist la funcția de ministru al Apărării. Dacă veți insista în continuare pe persoane incompetente, astfel de decrete n-am să semnez", a spus președintele țării, Igor Dodon.

Premierul Pavel Filip i-a dat o replică dură șefului statului și i-a cerut să nu-și depășească atribuțiile.

"Domnul președinte și PSRM se crede partid de guvernare. Altfel nu pot explica înaintarea unei candidaturi la această funcție din partea președintelui. Aș vrea foarte deschis să-i sugerez să coboare cu picioarele pe păm...

Citește pe publika.md