PDM renunță la retorica de partid „pro-european” și devine unul „pro-Moldova”

În urma anulării finanțării macrofinanciare în valoare de o sută de milioane de lei pentru Republica Moldova, după ce guvernarea nu a respectat recomandările Uniunii Europene cu privire la modificarea sistemului electoral, Partidul Democrat renunță la orientarea „pro-europeană”. Astfel, începând de astăzi, PDM se va defini „mai categoric” ca „partid pro-Moldova”. Despre aceasta a anunțat președintele democrat Vlad Plahotniuc după ședința Consiliului Politic Național desfășurată în această după-amiază.

Potrivit lui Plahotniuc, în cei 27 de ani de independență, partidele din țara noastră s-au creat și dezvoltat pe criterii geopolitice, iar oamenilor li s-a indus ideea că problemele lor sunt din cauza acestor discrepanțe.

„Multe partide au împărțit cetățenii pe astfel de categorii, dar niciun partid nu a acționat pentru moldoveni, pro-Moldova. toate aceste poziționări arată de fapt că, în realitate, politicienii s-au îndepărtat de oameni. Moldovenii se confruntă însă cu aceleași probleme, indiferent că sunt pro-europeni, pro-ruși sau nu au o viziune în această privință”, a declarat Plahotniuc, anunțând că a discutat un „plan de acțiuni prin care PDM să se definească mai categoric ca un partid pro-Moldova”.

Totodată, liderul PDM a menționat că „Guvernul trebuie să-și adapteze acțiunile și prioritățile”, iar astfel vor fi operate anumite remanieri în componența Cabinetului de Min...

Citește pe independent.md