Peste 760.000 de moldoveni sunt plecați peste hotare. Cei mai mulți dintre emigranți sunt femei

Peste 760 de mii de moldoveni sunt plecați, în prezent, peste hotare. Datele publicate de Biroul Migrație și Azil arată că cei mai mulți dintre emigranți, adică aproximativ 400 de mii, sunt femei.

De asemenea, potrivit raportului, fiecare al doilea moldovean plecat nu a mai revenit acasă în ultimul an.

De mai bine de 12 luni sunt plecați peste 300 de mii de bărbați și 140 de mii de femei. Dintre aceștia, cei mai mulți, aproape 50 de mii au vârsta cuprinsă între 30 și 34 de ani. Pe locul doi sunt tinerii care au între 25 și 29 de ani.

De asemenea, mulți dintre cei plecați, aproape 40 de mii, au între 35 și 39 de ani.

În același timp, numărul celor plecați temporar peste hotare este de 320 de mii. Dintre ei, peste 210 mii sunt bărbați, iar restul femei. Dacă bărbații aleg să meargă în Rusia, Ucraina și Portugalia, atunci cele mai multe femei pleacă în Italia, Turcia și Israel.

De asemenea, din numărul total al celor care sunt plecați doar periodic peste hotare, cei mai mulți, aproape 90 de mii au finalizat gimnaziul. Cu studii liceale și medii generale sunt aproape 80 de mii de moldoveni. Pe locul trei în top sunt cei cu studii profesionale, iar peste 40 de mii au studii superioare.

Citește pe publika.md