Plahotniuc anunță că PD va fi un partid Pro-Moldova: „Oamenilor li s-a indus ideea că problemele țării se rezolvă dacă ești proeuropean, prorus, proamerican sau unionist”

Partidul Democrat (PD), care susținea că e o formațiune proeuropeană, va trece în viitorul apropiat printr-o serie de schimbări importante. Astfel, democrații vor întreprinde un șir de acțiuni prin care PD să se definească mai categoric ca un partid „Pro-Moldova”, o formațiune care acționează pentru toți moldovenii. Decizia a fost luată în cadrul Consiliului Național Politic al PD și anunțată de președintele formațiunii, Vlad Plahotniuc.

„În 27 de ani de la independență partidele în R. Moldova s-au creat și s-au dezvoltat pe teme geopolitice, iar oamenilor li s-a indus permanent ideea că problemele țării se rezolvă dacă ești proeuropean, prorus, proamerican, unionist și așa mai departe. A fost creată falsa senzație că de viitorul Moldovei are grijă cineva din exteriorul țării. Toate aceste poziționări arată că, în realitate, politicienii s-au îndepărtat de oameni și de problemele lor, s-au ascuns după tema geopolitică, din cauza incapacității de a face acțiuni și de a înregistra rezultate pe intern”, a declarat Plahotniuc.

Planul discutat de PD presupune ca reprezentanții partidului să se afle permanent între oameni, să lucreze în comunitățile locale împreună cu autoritățile de acolo, să vină cu proiecte și soluții concrete de rezolvare a problemelor identificate.

De asemenea, în cadrul ședinței CPN s-a discutat și despre programul politic al formațiunii pentru perioada urmă...

Citește pe ziarulnational.md