Plahotniuc: PDM va trece printr-o serie de schimbări ca să se definească mai categoric un partid Pro-Moldova

Partidul Democrat din Moldova va trece în timpul apropiat printr-o serie de schimbări importante. Anunțul a fost făcut de către liderul formațiunii, Vlad Plahotniuc, după ședința Consiliului Politic Național al PDM, scrie today.md.

Liderul democraților a precizat că în ședința Consiliului Politic Național a fost discutat un plan de acțiuni prin care Partidul Democrat să se definească mai categoric drept un partid ”Pro-Moldova”, un partid care acționează pentru toți moldovenii, cu o agendă care să aibă ca principale puncte problemele oamenilor.

”În 27 de ani de la independență noastră, partidele in Republica Moldova s-au creat și s-au dezvoltat pe teme geopolitice, iar oamenilor li s-a indus permanent ideea că problemele țării se rezolvă dacă ești pro-european, pro-rus, pro-american, unionist și așa mai departe. A fost creată falsa senzație că de viitorul Moldovei are grijă cineva din exteriorul țării. Toate aceste poziționări arată că, în realitate, politicienii s-au îndepărtat de oameni și de problemele lor, s-au ascuns după tema geopolitică, din cauza incapacității de a face acțiuni și de a înregistra rezultate pe intern”, a continuat Plahotniuc.

Astfel, planul discutat de PDM presupune că reprezentanții partidului să se afle permanent între oameni, să lucreze în comunitățile locale, împreună cu autoritățile de acolo, să vină cu proiecte și soluții concrete de rezolvare a ...

Citește pe abcnews.md