Planul lui Platon pentru Moldova: Bănci închise și imposibilitatea de a plăti salariile și pensiile

Bănci închise, bancomate nefuncționale și imposibilitatea de a plăti salariile și pensiile. A fost planul pentru Moldova al raiderului numărul unu din CSI, Veaceslav Platon. O înregistrare audio în care acesta le spune avocaților săi că a dorit să falimenteze sistemul financiar-bancar și să paralizeze întreaga țară a fost publicată de zeppelin.md. Aceasta a fost expertizată, iar rezultatele au arătat că vocea este a lui Platon.

Planul urma să fie pus în aplicare după Summitul de la Vilnius din noiembrie 2013, când a fost parafat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, înainte de alegerile parlamentare. Totul a fost pus la cale de serviciile speciale rusești care l-au racolat pe Veaceslav Platon încă din 1991.

"Eu am putut face așa încât să fiu șef peste toată țara. Eu am putut face ca băncile să nu funcționeze. Moldova, pur și simplu, avea să se oprească în loc. Bancomatele erau să fie blocate, oamenii n-ar fi putut să-și retragă banii, nu era posibil să fie efectuate transferuri", a spus Veaceslav Platon.

Potrivit jurnaliștilor de la zeppelin, cu banii spălați din Rusia prin Laundromat, Platon a acaparat începând cu 2010 rând pe rând, mai multe bănci, inclusiv o treime din acțiunile Băncii de Economii, bancă aflată sub control de stat. Fiecare dintre ele a devenit mașinărie de spălat bani murdari.

Paralel, raiderul numărul unu din CSI a pus mâna și pe 90 la sută din piața...

Citește pe publika.md