Premieră în istoria celei mai mari rivalități din tenis, după victoria lui Nadal la US Open

Roger Federer și Rafale Nadal s-au întâlnit prima oară cu mai mult de 13 ani în urmă, sunt primii doi clasați în clasamentul all-time al turneelor de Grand Slam câștigate și au intrat deja în al patrulea deceniu de viață. Cu toate acestea, cea mai mare rivalitate din istoria tenisului încă propune premiere.

Duminică seară, în finala de la US Open, Nadal l-a învins în trei seturi pe sud-africanul Kevin Anderson, scor 6-3, 6-3, 6-4, și astfel, pentru prima oară, spaniolul și marele său rival și-au împărțit în mod egal victoriile la turneele de Grand Slam dintr-un an.

Federer a câștigat în 2017 la Australian Open, chiar după o finală cu Nadal, și la Wimbledon, în timp ce ibericul a răspuns cu tradiționalul succes de la Roland Garros și cu titlul de la New York.

“Era dificil să-ți imaginezi în urmă cu opt sau nouă luni că Roger și cu mine vom câștiga patru turnee de Grand Slam în acest an. Îi mulțumesc vieții pentru această oportunitate. Rivalitatea noastră este importantă pentru sportul nostru, din cauza diferenței noastre de caracter și de stil”, a declarat Nadal, după ultimul act de la US Open.

Nu a fost, însă, prima oară când Federer și Nadal au câștigat toate cele patru turnee de Grand Slam dintr-un an. S-a mai întâmplat în trei rânduri.

În 2006 și 2007, elvețianul s-a impus de fiecare dată la Australian Open, Wimbledon și US Open, în timp ce Nadal a luat titlul la Roland G...

Citește pe independent.md