Premierul Filip: Cine a încălcat, să răspundă

Premierul Pavel Filip a cerut astăzi, în debutul ședinței Guvernului, ministrei Sănătății, Muncii Protecției Sociale și Familiei, Svetlana Cebotari, să se adreseze Centrului Național Anticorupție și Procuraturii Anticorupție pentru investigații, după ce, pe o rețea de socializare, un doctor a semnalat niște nereguli în unele spitale municipale.

După cum informează TRIBUNA, Premierul Filip a spus că, prin această postare, se vine cu acuzații împotriva administrației spitalelor și doctorilor, precum că au pus diagnosticări incorecte la copii, pentru a obține mai mulți bani de la Casa Națională pentru Asigurări Medicale.

„Am văzut care este și reacția ministerului că a creat o comisie, care va investiga acest caz. Îmi ridică semne de întrebare, de ce se limitează doar la o postare pe Facebook. În primul rând, toți cei care văd că sunt neregulii trebuie să meargă la CNA și PA și să spună acest lucru. Nu în ultimul rând, trebuie să informeze instituțiile sau autoritățile statului care sunt responsabile de acest domeniu.

De aceea, nu vreau să așteptăm analiza acestei Comisii, dacă nu s-a adresat dl. doctor, vă rog, doamnă ministră să vă adresați dvs. la CNA și PA să vină ei cu claritate. Dacă s-au făcut asemenea declarații, atunci cu certitudine se cunosc care sunt aceste cazuri, aceste nume, care ipotetic ar fi putut să facă asemenea încălcări”, a spus Premierul.

Citește pe tribuna.md