Premierul Filip și Președintele Poroșenko au participat la demararea controlului comun moldo-ucrainean în punctul de trecere „Cuciurgan-Pervomaisc”

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, și Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, au participat astăzi la demararea controlului comun moldo-ucrainean în punctul de trecere a frontierei de stat „Cuciurgan-Pervomaisc”. În cadrul evenimentului, Premierul a mulțumit partenerilor europeni pentru sprijinul acordat în modernizarea managementului integrat al frontierelor, bazat pe standardele și cele mai bune practici europene.

De asemenea, Pavel Filip a remarcat perspectiva de instituire a altor puncte de trecere situate pe sectorul central/transnistrean al frontierei de stat moldo-ucrainene. În cadrul declarațiilor de presă comune, Prim-ministrul a relevat condițiile favorabile de facilitare a traficului persoanelor fizice, de mărfuri și mijloace de transport prin organizarea controlului în comun la punctul de trecere „Cuciurgan-Pervomaisc”.

„Acest punct de trecere comun, în primul rând, vine în interesul și confortul cetățenilor din regiune, precum și în interesul agenților economici”, a declarat Premierul, menționând că peste 70 % din volumul total al schimburilor comerciale din regiunea transnistreană se efectuează prin acest punct de trecere a frontierei. Pavel Filip s-a referit și la speculațiile politice orientate spre inducerea în eroare a opiniei publice privind intenția autorităților moldovenești și a celor ucrainene de a instaura o așa-zisă „blocadă economică” a...

Citește pe gov.md