Premierul Pavel Filip îl propune repetat pe Eugen Sturza, vicepreședintele PPE, în funcția de ministru al Apărării

Premierul Pavel Filip îl propune repetat pe Eugen Sturza, vicepreședintele PPE, în funcția de ministru al Apărării. Anunțul a fost făcut în debutul de astăzi a ședinței Guvernului.

"Nu prea am înțeles și cred că nici societatea nu prea a înțeles această propunere a domnului președinte, ori domnul președinte și PSRM se cred parte de guvernare, altfel nu pot explica înaintarea unei candidaturi la această funcție din partea șefului statului. Am văzut că a făcut declarații și este gata să demită și Guvernul. Înțeleg foarte bine că dumnealui se inspiră de la un model din altă țară pe care o frecventează foarte des, dar vreau foarte deschis să-i sugerez să coboare cu picioarele pe pământ și să înțeleagă că Republica Moldova este o țară parlamentară.

Într-o țară parlamentară președintele nu are nicio atribuție să vină cu o propunere în Cabinetul de miniștri. Această propunere făcută astăzi este una lipsită de sens și ține mai mult de a acoperi lipsa de argumente privind blocajele pe care le-a creat în cadrul Armatei Naționale. Vorbesc de cele șase refuzuri de participare a militarilor la aplicații peste hotarele țării. Președintele demonstrează încă o dată cu nu se conduce de interesele țării noastre.

A venit momentul să înlăturăm acest blocaj. În acest context, propun repetat candidatura lui Eugen Sturza pentru funcția de ministru al Apărării. Dacă iar va refuza, atunci înseamnă c...

Citește pe publika.md