Presa rusă tirajează minciuni în dosarul politic, fabricat pe numele lui Vlad Plahotniuc la comanda penalului fugar Usatîi

Presa rusă continuă să tirajeze minciuni în dosarul politic, fabricat pe numele lui Vlad Plahotniuc la comanda FSB și a penalului fugar Renato Usatîi.

Publicația moscovită Kommersant susține, într-un articol publicat joi, că de lichidarea fizică a lui Renato Usatîi, care ar fi trebuit să aibă loc în 2014, urma să se ocupe un oarecare Russu.

Jurnaliștii ziarului rus, care susțin că au obținut detalii din ancheta deschisă de autoritățile ruse, scriu că liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, ar fi creat o organizație criminală pentru a-l elimina pe Usatîi și l-ar fi angajat pe acest Russu.

Bărbatul al cărui nume apare în articolul Kommersant pare să fie Denis Rusu, care, într-o investigație Zeppelin de la începutul lunii trecute, demasca minciunile lui Usatîi și spunea că nu are nici cea mai mică legătură cu aceste acuzații și acest scenariu.

Russu insista atunci că nu se cunoaște personal cu Plahotniuc sau oamenii lui. Și asta pentru că, în 2014, se afla deja după gratii, fiind reținut pentru comiterea unui jaf armat asupra unor încasatori de la Victoriabank.

"Nu l-am cunoscut niciodată și nu am avut nicio legătură cu el. Nu ne-am intersectat în nicio formă, nici cu el, nici cu oamenii lui", a spus liderul unei grupări criminale, Denis Rusu.

Mai mult, Russu este sigur că Usatîi s-a folosit de el pentru a-și face PR politic și pentru a se victimiza.

"Este absurd, un ...

Citește pe publika.md