Presedinte PD: Estonia a fost și rămâne a fi un partener important al Moldovei și un model privind buna funcționare a statului

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a avut astăzi o întrevedere cu Raul Toomas, Însărcinatul cu Afaceri al Estoniei, aflat în Moldova. Cei doi au discutat mai multe subiecte, printre care și securitatea în regiune. Plahotniuc a menționat că Estonia a fost și rămâne a fi un partener important al Moldovei și un model privind buna funcționare a statului.

„Am avut astăzi o întâlnire constructivă cu domnul Raul Toomas, Însărcinatul cu Afaceri al Estoniei la Chișinău. În cei 25 de ani de relații diplomatice, Estonia a fost un partener important al Republicii Moldova și un model în materie de reforme și funcționare a statului.

Suntem încrezători că securitatea în regiune va rămâne o prioritate a Estoniei, iar un punct important al mandatului la Președinția Consiliului Uniunii Europene va fi reprezentat de consolidarea relațiilor între UE și țările Parteneriatului Estic”, a scris președintele PDM, Vlad Plahotniuc pe pagina sa de facebook.

Întrevederea dată este una importantă pentru țara noastră, în contextul în care Estonia deține actualmente președinția Uniunii Europene, dar și faptul că Moldova întreprinde mai multe acțiuni în vederea apropierii de UE.

Citește pe 24h.md