Președintele declară că nu va promulga legea privind combaterea propagandei ruse, votată în Parlament

„Este o demonstrare a incapacității totale a Guvernului și a majorității parlamentare în fața poporului. Cu cât majoritatea parlamentară pro-europeană provizorie intensifică retorica anti-rusească și încearcă să facă totul pentru a deteriora relațiile cu partenerul nostru strategic – Federația Rusă –, cu atât mai mult cetățenii Moldovei văd caracterul distructiv al acestor acțiuni și pericolul lor, în primul rând, pentru economia țării, iar, drept efect, asupra vieții cetățenilor de rând”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon susține că acest proiect este un element al unui „plan masiv de incitare a isteriei anti-rusești în țară”. Șeful statului a mai subliniat că este evident că acest proiect este o rugăminte din afară.

„În cazul în care majoritatea parlamentară presupune că astfel de acțiuni o vor ajuta să spulbere dorința a peste 65 la sută dintre cetățenii Moldovei de a avea relații de prietenie cu Federația Rusă, să conștientizeze că greșește amarnic. Pe noi ne leagă raporturi istorice de prietenie de secole, avem o singură credință Ortodoxă, interese economice comune și, sunt convins, mai multe proiecte comune pentru viitor.

Mai mult, în secolul nostru, cel al informatizării, în condițiile de dezvoltare a internetului, astfel de inițiative își pierd sensul. Interdicțiile nu le vor fi de ajutor. Or, oamenii vor opta să privească ceea ce consideră ne...

Citește pe tv8.mdTendințe