Președintele Dodon: 2019 va fi Anul Familiei în Republica Moldova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a dat startul celei de-a 12-a ediții, a Congresului Mondial al Familiilor, care are loc în premieră la Chișinău, informează CURENTUL.

Igor Dodon a declarat că, Congresul Mondial al Familiilor este una dintre cele mai reprezentative asociații internaționale pentru apărarea valorilor tradiționale ale familiei, care sunt împărtășite și susținute de sute de organizații, de zeci de mii de activiști și milioane de adepți de pe toate cele cinci continente.

„Familia este pentru noi toți cea mai importantă instituție socială. Anume în familie se formează personalitatea umană. În familie are loc transmiterea experiențelor spirituale, culturale, sociale acumulate de generațiile anterioare. Creștinii numesc familia „Mica Biserică”. Și asta pe bună dreptate, or, în familie se însușesc primele noțiuni despre bine și rău, despre cei din jur, despre motivul pentru care am venit în această lume, despre scopul vieții.

Din păcate, în lumea de astăzi, instituția familiei, ca nici o altă instituție socială, este supusă eroziunii și distrugerii. Tuturor ne sînt cunoscute astfel de probleme, cum ar fi: depopularea, migrația în masă, creșterea numărului de divorțuri și avorturi, nesiguranța socială a familiilor. Trebuie, în primul rînd, să ne schimbăm atitudinea noastră și a societății față de familie și față de problemele asupra cărora am atenționat.

Fi...

Citește pe curentul.md