Președintele Dodon, despre statutul RM de observator: Este un avantaj suplimentar care dă posibilitate să fie un pod între UE și UEE

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a deschis astăzi parantezele, în cadrul unei conferințe de presă, despre faptul că Republica Moldova a obținut statutul de observator pe lângă Uniunea Economică Eurasiatică (UEE).

După cum informează TRIBUNA, Igor Dodon consideră că este o realizare foarte importantă pentru RM.

„În aprilie 2017, am semnat un memorandum între RM și UEE, tot atunci am depus și cererea pentru obținerea acestui statut și, prin votul unanim, acest statut a fost acordat. Ce va da acest statut Republicii Moldova? Noi ne punem drept scop să obținem rezultate benefice pentru RM în trei direcții: piața de desfacere (exportul), politica migrațională față de cetățenii care muncesc în țările membre ale UEE și resurse energetice.

Acestea sunt trei direcții principale și așteptări ale noastre de la statutul de observator. Atât la Moscova, cât și la Bruxelles, atât cu partenerii din FR, cât și cei din UE, SUA, am menționat și reiterez – eu pledez pentru un echilibru în relațiile noastre externe. Noi vom avea relații bune și vom fi prieteni cu toți, dar vom reieși tot timpul din interesul nostru național”, a precizat Dodon.

Citește pe tribuna.md