Președintele României a anunțat că nu o revocă din funcție pe șefa DNA

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, luni, că nu o revocă pe Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

"Motivele de revocare prezentate de ministrul Justiției nu au fost de natură să mă convingă. De altfel, în mare parte, ele nici nu corespund prevederilor legale aplicabile. În concluzie, nu voi da curs propunerii ministrului Justiției de revocare a doamnei Kovesi, procuror-șef al DNA", a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

Totodată, șeful statului a precizat că Ministerul Justiției și CSM au avut "concluzii diametral opuse" în această chestiune.

"La jumătatea lunii februarie, ministrul Justiției mi-a trimis o propunere, propunerea de revocare a procurorului-șef DNA, împreună cu raportul privind activitatea managerială a DNA. Această propunere este doar un prim pas dintr-o procedură în cadrul căreia ultimul cuvânt îl are, conform legii, președintele. (...) La mijlocul lunii martie, mi-a fost înaintat și avizul CSM, avizul CSM însă a ajuns la cu totul altă concluzie decât așa-zisul raport al domnului ministru.

Avizul CSM (...) a fost unul negativ. Prin rolul constituțional al CSM, de garant al independenței Justiției, acest aviz nu poate fi tratat ca simplu element facultativ, adițional. Chiar dacă avizul nu obligă, el în niciun caz nu poate fi ignorat. Constat, deci, că, în analiza acelorași acțiuni sau inacțiuni ș...

Citește pe hotnews.md