Primarul mun. Chișinău și primarul mun. București au semnat un program de colaborare

Primarul General al municipiului București, Gabriela Firea, și Primarul General interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, au semnat astăzi un program concret de colaborare între cele două primării, pe trei coordonate: cultură, educație și sănătate.

După cum informează TRIBUNA, Gabriela Firea a declarat că, în ceea ce privește colaborarea culturală, Primăria București va sprijini Primăria Chișinău pentru înființarea unei linii de transport comun culturale.

„În acest sens, Primăria capitalei, prin votul Consiliului general, la următoarea ședință va dona două autobuze urbane care vor realiza traseul cultural stabilit de cei de la Chișinău. De asemenea, vom avea un program de cooperare între Biblioteca Mitropolitană din București și Biblioteca Municipală B. P. Hașdeu de la Chișinău, în urma căruia Bucureștiul va face o donație de carte. La fel, se va înființa săptămâna culturii de la Chișinău în București și săptămâna Teatrelor din București la Chișinău”, a precizat Firea.

În ceea ce privește domeniul educației, Bucureștiul va oferi o serie de tabere de munte și de mare pentru copii olimpici din Chișinău. „La rândul său, în domeniul sănătății, ne dorim în cele 19 spitale ale mun. București rezidenții de la Chișiău să poată să participe la programe de internship, iar medicii de la Chișinău să poată să participe la programe de instruire. Totodată, am răspuns pozitiv pentru ...

Citește pe tribuna.md