Prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii, susținute de Republica Slovacia

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, s-a întâlnit cu Ambasadorul Republicii Slovace în țara noastră, Dušan Dacho. În cadrul întrevederii, oficialii au apreciat dinamica pozitivă a relațiilor comercial-economice pe parcursul anului trecut și au stabilit unele priorități ale cooperării pentru perioada următoare.

Foto: mei.gov.md

Ministrul Chiril Gaburici a mulțumit autorităților slovace pentru asistența financiară și tehnică acordată țării noastre. ”Ministerul Economiei și Infrastructurii mizează în continuare pe sprijinul partenerilor slovaci în implementarea reformelor economice și îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor Republicii Moldova”, a subliniat Chiril Gaburici.

În context, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că implementarea ”Strategiei Republicii Slovace privind cooperarea pentru dezvoltare cu Republica Moldova pentru perioada 2014-2018” este importantă pentru țara noastră. ”Sperăm că Republica Moldova va fi inclusă și în următorul program de asistență pentru perioada 2019-2023. Suntem interesați în extinderea cooperării și preluarea experienței slovace în domeniul eficienței energetice, tehnologiei informației și comunicațiilor”, a punctat ministrul Chiril Gaburici.

La rândul său, Ambasadorul Slovaciei a exprimat disponibilitatea autorităților de la Bratislava de a oferi în continuare suport pentru implementarea reforme...

Citește pe abcnews.md