Procurorii confirmă: Unele companii implicate în spălătoria rusească sunt implicate și în spălarea banilor din sistemul bancar din RM

Procuratura Anticorupție (PA) confirmă faptul că unele companii implicate în spălătoria rusească, figurează și în spălarea banilor din sistemul bancar din țara noastră. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni televizate de către adjunctul procurorului-șef al instituției, Adriana Bețișor.

Potrivit ei, în strategia de recuperare a mijloacelor sustrase din cele trei bănci fraudate figurează numele acestor companii și cine ar fi beneficiarii banilor furați.

„Companii care le-am numi noi nu doar de tranzitare, dar și beneficiare. Într-o anexă sunt descrise fiecare companie și, respectiv, potențialii subiecți care ar sta în spatele acestor companii, conturi bancare, bănci implicate și țările de deservire”, a declarat adjunctul procurorului-șef de la Procuratura Anticorupție, Adriana Bețișor.

Șeful CNA, Bogdan Zumbreanu, a menționat că va analiza informațiile apărute în presă, iar dacă se vor confirma, va fi inițiată o nouă investigație.

„Vom căuta elementele comune și în cazul în care vor exista temeiuri să presupunem că într-adevăr au dreptate cei care spun că de fapt a fost o conspirație pusă la cale de către serviciului altor state, cred eu că vom iniția o colaborare cu Serviciului de Informații și Securitate”, a spus directorul Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu.

Recent, jurnaliștii de la zeppelin.md au publicat o investigație care demonstrează că Laund...

Citește pe 24h.md