Procurorii moldoveni ar fi prezentat acte FALSE în dosarul furtului miliardului

Procurorii din Republica Moldova ar fi prezentat acte false în dosarul furtului miliardului. Cel puțin aceasta reiese dintr-o scrisoare expediată de Procuratura din Letonia avocaților lui Veaceslav Platon în care se spune că, în ultimii patru ani, structura de drept din statul baltic nu a primit nicio interpelare din partea țării noastre cu privire la oferirea unor informații. De cealaltă parte, șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, susține contrariul.

Totul a început atunci când în dosarul lui Platon, procurorii anticorupție au anexat la materialele cauzei niște rulaje bancare ale mai multor companii care ar aparține afaceristului și prin intermediul cărora ar fi fost spălați banii din sistemul bancar. Acuzatorii moldoveni au invocat atunci că actele ar fi fost puse la dispoziție de către Procuratura din Letonia.

„Suspiciunile noastre au fost anume într-aceea că la dosar sunt anexate două copii a rulajelor bancare: în limba rusă și în limba română, care diferă în esență”, afirmă avocatul Eduard Rudenco.

Procurorii au declarat atunci că actele au fost traduse de pe un document primit de la Procuratura Letoniei. Acest fapt a fost pus la îndoială însă de avocați, astfel, ei au expediat o solicitare instituției letone în care cer să le fie comunicat dacă autoritățile de la Riga au eliberat consimțământul instituțiilor de drept de la noi de a folosi în cadrul proceselo...

Citește pe jurnal.md