Programul guvernamental Prima Casă 2, destinat bugetarilor, va putea fi implementat peste o lună

Programul guvernamental Prima Casă 2, destinat bugetarilor, va putea fi implementat peste o lună
Foto: www.publika.md

Programul guvernamental "Prima Casă 2", destinat angajaților din sectorul public, va putea fi deja implementat peste o lună. Declarația a fost făcută de ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, în cadrul emisiunii Fabrika de aseară.

Potrivit demnitarului, una dintre condițiile proiectului este ca angajații la stat să nu aibă nicio abatere disciplinară. Iar pentru a combate abuzurile din partea unor conducători, doritorii de a cumpăra o locuință vor putea depune cererea și online.

"Toți angajații din sectorul public vor prezenta cererea în mod electronic pe un portal care va fi făcut public. Cererile vor fi procesate după principiul primul venit, primul servit. În cazul acesta nu pot interveni șefii din diferite nivele, din diferite localități care să împiedice o persoană să ajungă să acceadă creditul", a declarat ministrul Finanțelor, Octavian Armașu.

Octavian Armașu a mai declarat că șmecheriile în cadrul acestui program nu vor trece.

"Dacă persoana a achitat creditul în avans, înseamnă că starea lui financiară s-a îmbunătățit considerabil. Probabil el nu mai are nevoie de acea subvenție și noi o dăm cuiva care are nevoie de ea. Dacă persoana contractează la bancă creditul Prima Casă nu pe 25 de ani, dar pe un termen mai scurt, noi oricum calculăm cuantumul lunar reieșind din 300 de luni, din 25 de ani", a spus Octavian Armașu.

Experții economici sunt siguri că acesta este do...

Citește pe publika.md