Propunerea lui Plahotniuc, privind alegerea directă a judecătorilor, pusă în realizare la doar două zile după prezentare

La doar două zile după anunțarea ideii de către președintele democrat Vlad Plahotniuc, hotărârea pentru elaborarea proiectului de lege cu privire la modificarea și completarea Constituției Republicii Moldova privind alegerea judecătorilor direct de către popor a fost aprobată azi de Parlament cu majoritatea voturilor deputaților prezenți în sală. De această dată, spre deosebire de proiectul de modificare a Legii Supreme în privința denumirii limbii, lipsa avizurilor și rapoartelor comisiilor parlamentare nu a fost o problemă pentru majoritatea parlamentară, care a delegat Comisiei juridice, numiri și imunități să elaboreze timp de o lună proiectul de modificare a Constituției.

Deputații Tudor Deliu (PLDM), Ion Casian (PL) și Vasile Bolea (PSRM), care sunt membri ai Comisiei juridice au menționat în cadrul ședinței că nu vor participa la elaborarea proiectului pe care l-au considerat a fi populist.

„Este o procedură populistă pentru că actualul Parlament nicidecum nu va reuși ca să aducă în procedură parlamentară modificările pe care le propun și nu cred că nici în viitorul Parlament nu veți reuși fiindcă sondajele arată foarte mult”, a declarat liberal-democratul Tudor Deliu.

„Sondajele arată că Partidul Democrat va fi la guvernare în următorii patru ani. Eu nu știu ce sondaje citiți Dumneavoastră”, i-a replicat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

La rândul său, comun...

Citește pe independent.md