Punctul de control comun moldo-ucrainean „Cuciurgan-Pervomaisc” a fost inaugurat

Recunoașterea reciprocă a proprietăților, demarcarea frontierei de stat și funcționarea nodului hidroenergetic Dnestrovsk – au fost subiecte discutate astăzi, 17 iulie, de către prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip și președintele Ucrainei Petro Poroșenko. Oficialii s-au întâlnit cu ocazia inaugurării punctului de control comun moldo-ucrainean de trecere a frontierei de stat „Cuciurgan-Pervomaisc”, transmite IPN.

Premierul Pavel Filip a punctat că în cadrul întrevederii cu președintele ucrainean a fost discutată Foaia de parcurs semnată în februarie la Kiev cu premierul ucrainean și s-a convenit că se va acționa astfel ca în noiembrie, când va avea loc ședința comisiei interguvernamentale, să fie prezentate rezultatele concrete pe fiecare chestiune din Foaia de parcurs.

„Controlul comun la acest punct de trecere și în perspectivă la alte puncte este, din punctul meu de vedere, o demonstrație a bunelor și prietenoaselor relații între Moldova și Ucraina”, a declarat Pavel Filip, subliniind că autoritățile constituționale fac o diferență foarte clară între așa-numiții lideri din regiunea transnistreană și cetățenii Republicii Moldova care locuiesc în regiune.

Pavel Filip a insistat că punctul comun de control este în interesul agenților economici și al cetățenilor din regiunea transnistreană. Agenții economici nu vor mai trebui să parcurgă distanțe mari, la alte postur...

Citește pe ipn.md