Reacția diplomației ruse la modificarea Codului Audiovizualului e propagandă curată, opinie

Directorul IDIS „Viitorul”, Igor Munteanu, susține că Federația Rusă a capturat controlul asupra minților oamenilor prin finanțarea generoasă a sute de portaluri și de televiziuni în spațiul nostru. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, Igor Munteanu a calificat reacția diplomației ruse la legea pentru modificarea Codului Audiovizualului drept „propagandă curată”, transmite IPN.

Igor Munteanu consideră că reacția purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe, care a acuzat partidul de guvernământ că promovează politici antirusești și că trebuie să existe reacții nu numai din partea OSCE, ci din partea tuturor structurilor europene, pentru că e un atac la dreptul fundamental al populației privind accesul liber la informație, este propagandă curată. „În primul rând, ea acuză de rusofobie, atunci când toată lumea știe că, de fapt, Federația Rusă practică românofobia, încurajând curentele politice care sunt favorabile intereselor sale și finanțează aceste grupuri.

Și asta se referă de la Partidul Socialiștilor până la Usatîi și până la regimul separatist care există în stânga Nistrului”, a notat Igor Munteanu.

Citește pe ipn.md