Reacții după „furtună” în Parlament. PDM: Vlad Plahotniuc va reveni sigur acasă, dar nu se știe când

„Nici nu vreau să comentez informația referitor la deținerea unei sau altei cetățenii a apărut de mai multe ori, care ține de aspectul privat al dumnealui”, a declarat pentru tv8 Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al PDM.

Ieri, ofițerul de presa al Judecătoriei din Rusia, care a emis mandatul de arestare pe numele lui Plahotniuc, declara pentru „Interfax” că demersul a fost atacat la Curtea de Apel. Gamurari a calificat această informație ca fiind una falsă.

„Pentru mine, ca jurist, este destul de straniu că tot acei care au depus comentariul referitor la apariția acestui dosar intentat în Federația Rusă și totodată a fost depus și un apel. Este o informație, care, în viziunea noastră, este o informație falsă sau cel puțin noi nu deținem informații respective la capitolul în cauză”, a adăugat Gamurari.

„Toate aceste lucruri se intensifică de fiecare dată când RM încearcă să aibă o poziție mai mult de demnitate și verticalitate. Nu uitați și despre solicitările noastre către Federația Rusă de a nu hărțui politicienii din RM și reprezentanții instituțiilor statului atunci când merg în Rusia”, a declarat astăzi Pavel Filip.

Dosarul lui Plahontiuc a fost comentat și de aleșii poporului. În timp ce democrații nu-și fac griji de soarta liderului lor, alți deputați așteaptă informații suplimentare.

„Vă asigur că d-nul Vlad Plahotniuc se va întoarce în siguranță în Republica Mol...

Citește pe tv8.mdTendințe