Renato Usatîi și-a anunțat demisia

Renato Usatîi și-a anunțat demisia din funcția de primar al municipiului Bălți. Liderul formațiunii „Partidul Nostru” a făcut declarația în cadrul unei intervenții live pe Facebook, dar și la un post privat de televiziune. Usatîi a mai propus ca scrutinul să fie organizat la Bălți pe 20 mai, atunci când oamenii din mai multe localități din republică vor fi chemați la urne pentru a-și alege alți primari.

Renato Usatîi a declarat că municipiul Bălți are nevoie de "un gospodar pe loc", iar din motiv că guvernarea i-a creat "toate condițiile" ca el să nu poată reveni în următoarea perioadă acasă, își va depune demisia pe parcursul acestei săptămâni.

Usatîi a mai spus că în ultima perioadă a crescut considerabil presiunea asupra colegilor săi din cadrul Primăriei Bălți. Potrivit lui, acestora le sunt deschise dosare penale și sunt publicate articole denigratoare, la comandă, la adresa lor, iar activitatea administrației publice locale este blocată. Pentru a schimba starea de lucruri, este nevoie de un nou lider, mai afirmă Usatîi.

Liderul formațiunii „Partidul Nostru" a mai declarat că dacă își depunea mandatul mai târziu, atunci interimatul urma să fie asigurat de un viceprimar până la alegerile locale din 2019. În acest sens, Usatîi a spus că și Dorin Chirtoacă ar fi putut să-și dea demisia pentru a nu perpetua aflarea Silviei Radu la cârma Primăriei capitalei până în 2019.

Dec...

Citește pe jurnaltv.md