Rezoluția Congresului SUA care cere Federației Ruse să-și retragă trupele și munițiile din regiunea transnistreană are suport pentru a fi votată

Rezoluția Congresului SUA care susține asocierea Republicii Moldova la Uniunea European și cere Federației Ruse să-și retragă trupele și munițiile din regiunea transnistreană are suport pentru votare.

Foto: parlament.md

Anunțul a fost făcut la întâlnirea președintelui Parlamentului Andrian Candu cu grupul de prietenie din Camera Reprezentanților a Congresului SUA. Congresmanul David Price, co-președintele grupului, a reiterat suportul pentru Republica Moldova în eforturile de consolidare a democrației, creștere a securității energetice, continuare a reformelor, dezvoltare economică și protejare a spațiului informațional, potrivit unui comunica al Parlamentului.

Andrian Candu a apreciat determinarea colegilor din Congresului SUA de a susține în continuare dreptul țării de a lua decizii fără constrângeri sau presiuni din exterior.

Amintim că în februarie curent, Congresul SUA a înregistrat o rezoluție în care susțin lupta Republicii Moldova cu acțiunile de dezinformare desfășurate de către anumite state din Europa de Est în mass-media naționale. În documente se face îndemn către conducerea Federației Ruse să-și retragă trupele și munițiile de pe teritoriul recunoscut internațional al Moldovei, să se abțină de la amenințări economice sau de la exercitare a presiunilor asupra Moldovei, precum să înceteze orice acțiuni care susțin mișcările separatiste de pe teritoriul Republicii...

Citește pe abcnews.md