Rusia a interzis aplicația Telegram

Timpul mesageriei criptate a apus în Rusia, de vreme ce aplicația Telegram nu a putut întruni cerințele legilor anti-terorism implementate în 2016. Dezvoltatorii aplicației Telegram s-au opus normelor, iar guvernul Rusiei a interzis pur și simplu aplicația pe tot teritoriul țării, scrie imagazin.ro.

Cazul interzicerii aplicației Telegram nu e unic. Ceea ce poate fi considerat un drept fundamental în Europa, în China comunistă sau Turcia poate însemna ceva complet diferit. Iar Rusia, în urma implementării regulilor de supraveghere a activităților online, nu face excepție. Noua legislație presupune supravegherea întregului istoric de navigare și a tuturor mesajelor trimise.

Iar asta nu se prea potrivește cu reglementările companiei Telegram, fondată de cetățeanul rus Pavel Durov. Deși compania are sediul în Germania, serviciile sale au căpătat un grad mai însemnat de popularitate în țări mai puțin democratice. Telegram e Snapchat-ul serviciilor de mesagerie: mesajele sunt șterse după ce au fost citite. Viber și Messenger au aceeași funcție, însă serverele Telegram nu stochează sub nicio formă mesajele.

Cu toate astea, autoritățile ruse cer să le fie puse la dispoziție detaliile celor care folosesc în mod activ aplicația.

Citește pe independent.md