Și-au testat glicemia gratis la Primărie. Ce glicemie au Silvia Radu, Eliferie Haruța sau Mihai Moldovanu

Holul Primăriei s-a transformat astăzi într-un punct de testare a glicemiei. Zeci de chișinăuieni au venit aici pentru a-și face gratuit acest test. Majoritatea s-au cam speriat de rezultate.

„E cam ridicat. Eu aveam 7,5. Am mâncat de fapt un măr. Nu a trebuit. Eu mai consum adăugător cea ce mai aud din popor. Coji de fasole, ceaiuri din farmacie”.

„O dată în an și acum avem posibilitate și-am profitat. 5,7 – E cam mărit.”

„Cu trei ani în urmă aveam glicemia până la 92. Dați-mi cealaltă mână. Ce se întâmplă? Mâinile sunt foarte reci, cred că nu circulă sângele foarte bine. Nu folosesc zahărul deloc.”

Nu doar oamenii de rând au profitat de posibilitatea de a-și verifica gratuit glicemia, dar și angajații Primăriei. Printre ei și Silvia Radu.

„5,6 Super. Sunt sănătoasă. Eu îi îndemn pe toți cetățenii să meargă să-și verifice testele sangvine pentru a preveni bolile care pot apărea după o anumită vârstă”, susține Silvia Radu, primara interimară a Chișinăului.

„De doi ani încerc să merg la medic și să fac unele analize care mă interesează. 5,7 Este în normă”, adaugă Mihai Moldovanu, șeful direcției Sănătate.

„Eram la ședință și am ieșit special ca să-mi măsor zahărul. Aștept o oră sau două. 8,2 E mare”, menționează Eliferie Haruța, șeful Spații Verzi.

Specialiștii recomandă populației să verifice glicemia în sânge măcar o dată în an. Norma este de 3,3 – 5,5 milimol per litru.

„S...

Citește pe tv8.md