Sorin Ioniță: Demisia lui Alexandru Tănase are destinația să acopere scandalul care a pornit după publicarea convorbirii telefonice dintre acesta și Veaceslav Platon

Demisia lui AlexandruTănase din funcția de ministru al Justiției are destinația să acopere scandalul care a pornit după publicarea convorbirii telefonice dintre acesta și Veaceslav Platon. Declarația a fost făcută de către expertul anticorupție de la București, Sorin Ioniță, în cadrul emisiunii „60 de minute”, de la Jurnal TV.

„Cred că sunt două interpretări aici: ori și-a dat el demisia, ori a fost demisionat. Cred că varianta cea mai frumoasă pentru cetățeni ar fi prima. Mai curând însă cred eu că a fost demisonat pentru că în Moldova teoria guvernării este pro-UE și aceasta încearcă să facă tot ce se poate ca să fie pe bune cu Europa și să implementeze Acordul de Asociere”, a spus Ioniță.

„Sper să nu fie un caz izolat și în zilele care vin lucrurile acestea să aibă un rezultat. Să nu rămânem doar cu demisia domnului Tănase, care evident destinația ei este să acopere acest scandal și să-l închidă. El nu trebuie închis”, a declarat expertul de la București.

Cât despre convorbirea telefonică dintre Alexandru Tănase și Veaceslav Platon, Sorin Ioniță a spus că: „este absolut șocantă familiaritatea dintre primul arestat al țării și ministrul Justiției. Deci chestia asta nu poate continua. Ori să crape țara-n două, ori ce facem? În momentul de față îl văd ca un exercițiu de control al pagubelor din parte guvernării. Sacrificăm un ministru ca să putem continua teoria că noi sunte...

Citește pe jurnal.md