Studiu: Numărul accidentelor provocate de șoferi în stare de ebrietate este în scădere

Numărul accidentelor provocate de șoferi în stare de ebrietate este în scădere. Datele Inspectoratului Național de Patrulare arată că, în 2017, acestea s-au redus cu 30 la sută față de anul precedent. În total, anul trecut, 6800 de șoferi au fost prinși băuți la volan, iar cinci mii s-au ales cu dosar penal.

"Prezența noastră este mai masivă, activitatea noastră este mul mai vastă, pe lângă activitățile pe care le desfășurăm, depistarea și documentare, se realizează și multiple campanii de informare."

Vara trecută, un șofer în stare de ebrietate a lovit în plin căruciorul în care se afla copilul familiei Colesnicenco din satul Brezoaia, raionul Ștefan Vodă. Mama stătea de vorbă cu o vecină, iar bebelușul se afla lângă ele. Șoferul, care conducea cu viteză excesivă, a lovit în plin căruciorul, iar băiețelul a murit în drum spre spital.

"Deja a trecut jumătate de an, sâmbătă vom face o slujbă de pomenire. Este foarte greu, mai ales că l-am așteptat mult pe Gleb. Casa ne amintește de copil, în sat, totul ne amintește de Gleb", a spus Marina Colesnicenco, mama victimei.

Șoferul, în vârstă de 19 ani, a fugit de la fața loculului. Ancheta a arătat că acesta avea în sânge o concentrație de alcool de patru ori mai mare decât norma admisă. Tânărul a fost condamnat la patru ani de pușcărie.

"Acuzatorul din start a atacat sentința la Curtea de Apel Chișinău, pe motivul blândenței senti...

Citește pe publika.md