Țara unde este ilegal să dansezi: Ce sancțiuni dure riscă patronii barurilor

Dansul „spontan” este, în continuare, considerat ilegal în Suedia, la un an după ce Guvernul a promis să stopeze sancționarea oamenilor în baza prevederilor bizare ale legii, scrie The Independent.

În luna aprilie a anului trecut, Parlamentul suedez a votat abrogarea legii care forța barurile și puburile să aibă o „licență” în vederea permiterii dansului în incinta localului, legea datând din 1970, scrie Gândul.

Cu toate acestea, la 17 luni distanță, polițiștii încă aplică legea și îi sancționează pe patronii barurilor în care se dansează. Sancțiunile sunt dure, de la reținerea unor avize de funcționare până la amenzi și chiar închisoare.

Permisele de dans au fost introduse ca o modalitate de prevenire din partea poliției a dezordinii publice.

„Guvernul trebuie să facă ceva, în această privință. Nu este corect ca poliția să se ocupe și cu așa ceva. Este ridicol, având în vedere ce probleme există în societate și pe ce ar trebui să își concentreze resursele. Întreaga Europă râde de noi. Din fericire, legea nu are efect asupra turiștilor”, a declarat, pentru The Independent, Eva Östling, directorul organizației Visita.

Cei care au militat pentru abrogarea legii sperau ca acest lucru se va întâmpla până la finele anului trecut. Deși au chestionat Guvernul pentru amânarea sa, încă nu au primit un răspuns.

Citește pe independent.md