„Tehnocrații”, învestiți. Noii membri ai Cabinetului de Miniștri au depus jurământul

Noii membri ai Cabinetului de Miniștri au depus jurământul la Reședința de Stat, acolo unde, de obicei, Igor Dodon susține conferințe de presă.

„Anul 2018 este unul dificil și plin de provocări, în primul rând fiindcă este un an electoral, iar pe de altă parte, foarte multe sunt necesare de făcut ca cetățenii să simtă o viață mai bună pe fiecare zi ce trece”, a spus Andrian Candu, președintele Parlamentului.

„Sunt sigur că în aceeași manieră ne vom ține departe de polemicile și disputele politice”, a menționat prim-ministrul Pavel Filip.

După ceremonia de învestire, premierul a prezentat fiecare ministru colectivelor de muncă.

Unii au refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor. În schimb, în discursurile lor, s-au lăudat că vor lupta împotriva corupției.

„Nu tolerez corupția sau scheme sure și așa mai departe. Asta doar strică din imaginea ministerului. – Domnule Gaburici de ce ați acceptat această funcție? – Vorbim mai târziu. – Cu diploma cum rămâne?”, a spus Chiril Gaburici.

„De ce ați acceptat această funcție? V-ați văzut cu dl Plahotniuc?”

„- Cine v-a făcut oferta? – Conducerea Executivului, dl prim-ministru mi-a oferit această șansă să contribui la realizarea parcursului european, la realizarea programului de guvernare. – V-ați văzut cu dl Plahotniuc? – Nu, cu dl prim-ministru”, a spus Tudor Ulianovschi, ministrul de externe.

Alții au fost, totuși, mai vorbăreți,...

Citește pe tv8.md