Traian Băsescu face și el valuri cu declarații GRAVE despre SRI, DNA și judecători: „E stupefiant și greu de crezut”

Traian Băsescu face și el valuri și atacă dur DNA, SRI și judecători. Băsescu spune că după declarațiile pe care Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, ar fi trebuit să se deschidă dosare în care acesta să fie audiat și să fie anchetate afirmațiile acestuia.

Băsescu spune că nu crede în dezvăluirile lui Dragomir. Fostul președinte spune că știa despre ascultările telefonice sub mandat de siguranță națională, dar nu bănuia amploarea fenomenului. Totuși, el nu exclude ca SRI să fi dat ordine de arestări chiar și în mandatul său.

”Cea mai gravă afirmație e aceea când a spus că a fost prezent când era prezent când Coldea ordona arestări. E stupefiant și greu de crezut. Îmi par greu credibile aceste afirmații ale lui Daniel Dragomir. Dacă ar fi așa, ar fi trebuit să se fi sesizat un procuror din Parchetul General, unul de la Parchetul Militar să îl cheme pe Dragomir și să se înceapă o anchetă. Ar fi groaznic să știm că Laura Codruța Kovesi a valorificat la DNA mandatele de ascultare.

Marea problemă e la judecători. Ei trebuiau să aibă elemente temeinice pentru a aproba supravegheri pe siguranță națională. Unul e Dragomir și unul Șelaru. Ăștia sunt doi dintre cei trei judecători care dădeau mandate de ascultare pe siguranță națională.

Știam de practica ascultărilor, dar nu știam de amploarea ei. Siguranța națională se utilizează excesiv pentru a obține date despre anumite persoane.

Leg...

Citește pe timpul.md