ULTIMĂ ORĂ: Medic din cadrul Institutului Oncologic, reținut pentru luare de mită. Ar fi cerut 7000 de lei de la un bolnav incurabil

Un medic urolog din cadrul Instituției medico-sanitare publice „Institutul Oncologic" din Chișinău a fost reținut aseară de Centrul Național Anticorupție și procurori, fiind bănuit de luare de mită. Acesta i-ar fi cerut unui bolnav incurabil 7000 de lei pentru o intervenție chirurgicală.

Potrivit denunțătorului, acum o lună, medicul ar fi pretins de la el 7000 de lei pentru a-l interna și pentru a-i asigura o intervenție chirurgicală urgentă. La externare, medicul a insistat asupra achitării banilor pentru operație, dar și pentru eliberarea documentelor necesare ce confirmă intervenția chirurgicală, prescrierea în continuare a tratamentului medical și monitorizarea lui până la însănătoșire.

Însă, din cauza că nu ar fi avut toți banii, denunțătorul i-ar fi transmis medicului 2000 de lei. La rândul său, medicul l-ar fi atenționat pe pacient că doar când îi va da restul banilor, îl va externa și își va onora promisiunile legate de prescrierea tratamentului și monitorizarea stării sănătății.

Citește pe timpul.mdTendințe