Ultima zi la DNA: „Corupția poate fi învinsă, nu abandonați”, a transmis Kovesi cetățenilor României

La câteva ore după ce Președinția României a anunțat că Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), aceasta a ieșit în fața presei, însoțită de procurorii din subordine, cu un discurs. Kovesi a anunțat că astăzi este ultima sa zi la DNA: „nu voi mai lucra în DNA, voi rămâne procuror”.

Laura Codruța Kovesi a anunțat că în scurt timp va face public un raport al activității sale în funcția de procuror șef al DNA timp de cinci ani. Aceasta a menționat că procedura de revocare nu a întrunit condițiile impuse de lege.

„Consiliul Superior al magistraturii a dat un aviz negativ. Am dovedit în fața secției procurori a Consiliului Superior al Magistraturii că motivele invocate de ministrul Justiției în propunere o parte dintre ele sunt nereale, o parte dintre ele sunt neîntemeiate. Decretul de revocare, emis de președintele României lasă un mare semn de întrebare: va exista o subordonare disceționară a procurorilor-șefi față de ministrul justiției?

Nu comentez decizia Curții Constituționale, însă aș vrea să arăt că motivarea sugerează că procurorii ar putea fi în viitor subordonați ministrului justiției și de aceea cred că o clarificare rămâne în continuare necesară”, a declarat Kovesi, precizând că a luat act de decretul semnat de Klaus Iohannis și că de astăzi nu mai lucrează în Direcția ...

Citește pe zdg.md